Bloggen WERKT.

We bloggen over de flexbranche

We delen graag onze kennis en opinies met mensen werkzaam in de flexbranche. De blogs worden ook regelmatig gepubliceerd de website van Flexmarkt.

Uitzendbureaus, zorg beter voor je arbeidsmigranten

De Poolse arbeidsmigrant ligt weer eens flink onder vuur na de recente berichten in de media over frauderende Polen, die thuis in eigen land WW-vakantie vieren. Don van Hal dook eens goed in de cijfers om de omvang van het probleem vast te stellen. Èn met oplossingen te komen.

Flexbureaus: gegeten worden of gewoon lekker dooreten?

Ik lees overal over dreiging na dreiging voor de flex en recruitmentmarkt. Van ‘Platformen’, ‘Artificiële Intelligentie’, ‘Algoritmes’, ‘Machine learning’ en ‘Robotisering’. ING stelt zelfs dat binnen 5-10 jaar zo’n 20-70% (!) van het werk van uitzend- en flexbureaus verdwijnt. Of dat uitzendbureaus helemaal niet meer bestaan (zie ING). Ook ABN AMRO waarschuwt dat het ‘een gevaarlijke tijd is’.
Ik denk echter (net als Wim Davidse overigens) dat het heel anders zal gaan. Flexbureaus hebben juist de beste kansen !

Digitaliseren van het flexproces - hoe te beginnen (stap 1 van 3)

Door te digitaliseren wordt het flexproces (uitzenden, payrollen, detacheren) een heel stuk efficiënter. Veel tijdwinst en lagere kosten zijn de grootste voordelen. Bovendien krijgt u meer inzicht in het hele proces en kunt u de klantgerichtheid verbeteren. Maar waar te beginnen? Bij stap 1.

Omarm de kracht van digitaal denken

Ondanks dat digitaal denkenden ruim vertegenwoordigd zijn in de top 100 van allerrijksten wordt vaak nog als 'nerderig' op ze neer gekeken. Ook door mensen in de flexbranche. Maar is het niet tijd om deze manier van denken iets serieuzer te nemen?

De arbeidsmarkt moet juist flexibeleler

Dinsdag 13 november 2018 De term ‘flex’ heeft over het algemeen een positieve lading. En dat moet ook in relatie tot de arbeidsmarkt zo blijven. De behoefte aan juist méér flexibiliteit is er volgens mij zowel aan de kant van de werknemers als de werkgevers. En oplossingen moet je afstemmen op de behoefte van je publiek heb ik geleerd. Dus laten we de onvermijdelijke ‘flexibilisering’ gewoon omarmen en beter regelen. Dat zal positief voor iedereen uitpakken. Digitalisering maakt dat mogelijk.